Wij zijn blij om te kunnen melden dat wij kinderen en jeugdigen in de leeftijdsgroep 6 t/m 18 jaar weer kunnen ontvangen binnen ons vluchtelingenprogramma. Wij zijn officieel gestart op 1 augustus.

Het Vluchtelingenprogramma Team Zuid behandelt volwassenen en kinderen & jeugd binnen de AZC’s Amersfoort, Harderwijk, Leersum en Zeist. Vluchtelingenprogramma Team Noord behandelt volwassenen en kinderen & jeugd binnen de AZC’s Almere, Dronten en Luttelgeest. Naast de AZC’s ontvangen wij ook statushouders (vluchtelingen met een vergunning woonachtig in een gemeente) binnen onze regio’s. Team Zuid bevindt zich in Amersfoort en Team Noord in Lelystad, daarnaast werken wij ook ambulant.

Specialistische zorg voor kinderen
Onze behandeling bestaat uit specialistische psychische zorg gericht op de kinderen en het gezin of andere belangrijke mensen eromheen. Ons team bestaat uit een kinderen en jeugdpsychiater, masterpsycholoog, transculturele systeemtherapeut, beeldend therapeut, speltherapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige en een maatschappelijk werker. Door onze intensieve samenwerking met het volwassenteam van het vluchtelingenprogramma kunnen we gepaste zorg bieden.

Handig om vooraf te weten:

  • of er een tolk nodig is
  • in welke taal een tolk nodig is (specificeer welk dialect)
  • wat de contactgegevens van de ouders zijn.

Meer informatie
Wilt u meer weten over ons programma? Neem dan contact op met Elke Op ‘t Root voor Team Zuid en Karin Reijnhoudt voor Team Noord. De verwijsbrief mag liefst via Zorgdomein en anders per beveiligde e-mail naar centraalaanmeldbureau@ggzcentraal.nl.