Als je niet lekker in je vel zit, heb je soms ook geen aandacht voor je leefstijl. Je gaat misschien wel meer snoepen, ongezond eten, vaker een patatje halen, etc. Of je wilt helemaal niet meer eten en gaat heel erg lijnen. Door dit alles is de kans groter dat je nog slechter in je vel gaat zitten of lichamelijke klachten krijgt. Daarom is het belangrijk om aan een gezonde leefstijl te werken.

Als je lekker in je vel zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas. Om je daarbij te helpen, hebben wij bij Fornhese veel aandacht voor leefstijl.

Wat is leefstijl?

Denk jij bij een gezonde leefstijl ook meteen aan sporten? Leefstijl is veel meer dan dat alleen. Het is de manier waarop je leeft. Hier hoort ook gezond eten en genoeg slapen bij. Als je namelijk gezonder leeft, zul je merken dat je ook beter in je vel gaat zitten.

Wat kun je zelf aan leefstijl doen?

Doordat je je misschien even niet happy voelt kan het moeilijk zijn om je leefstijl te veranderen.  Je hoeft niet meteen veel te gaan sporten. Een korte wandeling kan al helpen. Niet steeds hetzelfde maar afwisselend eten. Op tijd naar bed en op tijd weer op. Dat zijn allemaal voorbeelden die je zelf kunt uitproberen. Want iets is beter dan niets en elke stap telt!

Wat doet Fornhese aan leefstijl?

Wij willen je ook graag helpen om aan je leefstijl te werken. Bij Fornhese gaan alle cliënten met leefstijl aan de slag. In de klinieken hebben wij dagprogramma’s met verschillende activiteiten. Samen met andere cliënten ga je bewegen en gezond eten. Je krijgt ook voorlichting van ons over hoe je gezond en toch leuk kunt leven, etc. Zo vertellen onze cliënten bijvoorbeeld: ‘Ik vind hardlopen niet leuk, maar voel me daarna wel beter’, ‘Ik wist niet dat fruit zo lekker kan zijn’ of ‘Eerder uit bed gaan, zorgde ervoor dat ik sneller in slaap viel’.

Vragen?

Heb je nog vragen? Stel ze aan je behandelaar.