Wat doen we?

Soms heb je veel last van stemmingswisselingen, heb je moeite om je emoties op een goede manier te uiten en/of heb je gedachten aan de dood. Om jou goed te kunnen helpen maken we samen met jou een crisissignaleringsplan. Dit plan helpt je om sneller te merken dat het minder goed gaat, en geeft je praktische ideeën over wat je kan doen. Op die manier willen we voorkomen dat je (weer) in een crisis komt.

Samen met je hulpverlener maak je dit plan en kijk je naar signalen die passen bij jou als het goed gaat, en signalen die passen bij jou als het minder of slecht met je gaat. Die signalen bestaan vaak uit veranderingen in denken voelen of gedrag. Daarna kijken we wat dingen zijn die je kunt doen waardoor je je goed blijft voelen, of waardoor je je weer beter gaat voelen.

We vinden het belangrijk om hierbij ook je ouders of verzorgers te betrekken. Zij herkennen vaak ook al snel deze signalen. Zij willen dan bijvoorbeeld graag weten wat zij kunnen doen en wat ze beter niet kunnen doen. Ook kunnen zij jou helpen om bijvoorbeeld je signaleringsplan te gebruiken als ze merken dat het minder goed gaat.

Voor wie?

Voor alle kinderen en jongeren die last hebben van stemmingswisselingen, moeite hebben om emoties op een goede manier te uiten en gedachten aan de dood.

Hoe lang?

Wij organiseren drie tot vier bijeenkomsten om samen met jou het plan in te vullen. Ook plannen we een bijeenkomst samen met je ouders/verzorgers om samen het plan te bespreken en er afspraken over te maken.