Op woensdagavond 14 februari organiseert GGz Centraal samen met ‘Indebuurt033’ en MIND van 19.30 – 21.30 uur de thema-avond ‘Praten met een jongere met psychische problematiek die misschien wel suïcidaal is, hoe doe je dat?’ De bijeenkomst vindt plaats in Kadecafé, Eemplein 75 in Amersfoort.

Voor ouders en naasten kan het ingewikkeld zijn om met een jongere met psychische problematiek het gesprek te voeren. Het kan onzekerheid of zelfs angst oproepen. Wat zeg je wel, wat juist niet? Voor hen organiseren we deze bijeenkomst.

Experts van het HYPE team trappen de bijeenkomst af met een korte presentatie over recent onderzoek bij ouders en jongeren. Wat doet het met ouders om een suïcidaal kind te hebben? En zijn er verschillen tussen vaders en moeders hoe zij hiermee omgaan? En hoe is het voor een jongere om over schaamtevolle zaken te spreken?

We vragen een ervaringsdeskundige ouder hoe dit voor haar is geweest en wie of wat voor haar geholpen heeft. En tenslotte gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Er is ruimte om vragen te stellen, ervaringen te delen en we bieden concrete handvatten.

Kent u mensen voor wie dit interessant is? 

Laat het ze weten. Aanmelden kan bij spanningthuis@indebuurt033.nl

Achtergrondinformatie

De bijeenkomst vindt plaats in het kader van het kunstproject Stille strijd. Het kunstwerk ‘Stille strijd’ van kunstenaar Saskia Stolz staat van 12 t/m 26 februari op het Eemplein in Amersfoort. Het beeld van een in elkaar gedoken jongen (2,5 meter hoog) staat symbool voor de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren. Het ‘reist’ door Nederland en België.

In de twee weken dat dit beeld in Amersfoort staat, zijn er verschillende activiteiten. Bezoek www.amersfoort.nl/stillestrijd voor meer informatie over het beeld en het overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden.