Wat doen we?

In beeldende therapie werk je in een atelier. Je kunt met verschillende beeldende materialen werken. De werkstukken geven vaak inzicht in jezelf. Het is een ontdekkingstocht naar wie jij bent en naar jouw kwaliteiten. Tijdens het maken van beeldende werkstukken kun je je verbinden met je gevoel of thema’s die spelen of met hoe jij dingen aanpakt. Daardoor kun je dingen anders gaan aanpakken, op een manier die jij prettig vindt.

Voor wie?

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om beeldende therapie te volgen. Het is een fijne therapie als je veel in je hoofd zit. Want de therapie brengt je weer in contact met je gevoel. En laat jou het hier en nu ervaren. Je hoeft niet veel te praten. Heel fijn als je daar niet van houdt. Je bent veel met je handen aan het werk. Daardoor is de sfeer wat losser dan bij een therapie waarbij je veel moet praten. Je boort in de therapie jouw creativiteit aan. Dit kan heel helpend zijn in moeilijke situaties in je leven. Jouw kracht en creativiteit zijn jouw een kompas in je leven. Het is fijn als je daarop kunt varen.

Hoe vaak en hoe lang?

Beeldende therapie volg je alleen of in een kleine groep, met 4 tot 8 jongeren. Je maakt bij de start afspraken met de beeldende therapeut hoe vaak je komt. Soms duurt de therapie kort. Je bespreekt dan vooraf waar jij aan wilt werken en in hoeveel bijeenkomsten. Is waar jij aan wilt werken  ingewikkelder? Dan volg je de beeldende therapie langer. Bijvoorbeeld een half jaar tot een jaar.