Wat doen we?

Bij ‘schematherapie’ leer je je jezelf beter te begrijpen. Je gaat op zoek naar verschillende kanten van jezelf. Of verschillende overtuigingen die jij hebt. En hoe jij naar de wereld om je heen kijkt. In deze groepstherapie leer je je eigen patronen herkennen. Je krijgt meer grip op hardnekkige patronen en leert die te doorbreken. En je leert de gezonde kanten juist te versterken.
Je kunt veel van elkaar leren, elkaar steunen en groepsoefeningen doen. Dit versnelt de verandering die jij wenst. Daardoor krijg je meer inzicht in jezelf. Maar je doet ook veel oefeningen om dingen (anders) te ervaren. Zo kan ook je gevoel mee veranderen. Daardoor kun jij je echt beter en anders gaan voelen.
Je kunt ook schematherapie in je eentje volgen. Dat hangt af van de doelen waar jij aan wilt werken.

Voor wie?

Nadat je de verschillende kanten van jezelf in beeld hebt gebracht ga je met de groep aan de slag. En als jij het idee hebt dat schematherapie voor jou kan werken. Leren in een groep moet bij je passen. En het is belangrijk dat je openstaat voor een ander. Je kunt dingen herkennen die een ander inbrengt. Of je leert juist wat jou uniek maakt. Bijna iedereen vindt het in het begin best spannend om therapie in een groep te gaan volgen. Maar later ervaar je vaak extra steun en inzicht. Het samen oefenen blijkt heel fijn te zijn.

Hoe vaak en hoe lang?

Je start de behandeling in je eentje in 3 tot 4 bijeenkomsten. Daarna stroom je in de groep in. Hoe lang je met de groep in behandeling bent hangt af van waar jij aan wilt werken. Dit wisselt van 4 maanden tot een jaar. Je hebt tijd nodig om al jouw kanten te leren kennen en om meer in evenwicht te komen.