TOPGGz heeft het kwaliteitskeurmerk toegekend aan HYPE. Een enorme prestatie van ons gespecialiseerde team dat jongeren behandelt met kenmerken van een borderline persoonlijkheidsstoornis. Met dit keurmerk wil HYPE graag de deskundigheid over vroege interventie voor borderline verder vergroten en beschikbaar stellen voor de ggz.

Arjan Theil, raad van bestuur: ‘Onze eerste TOPGGz erkenning! Wat een enorme prestatie heeft het team van HYPE geleverd, onder de zeer bezielende leiding van Christel Hessels. En wat het in de ogen van Albert van Esterik en mij nóg relevanter maakt is dat het juist gaat over vroeg behandelen van jongeren. Deze insteek is nu een onderkende richting om door te ontwikkelen. Christel en haar team mogen nu in Nederland verder het voortouw nemen om jongeren met forse persoonlijkheidsproblematiek in een vroeg stadium te helpen. Chapeaux en enorm gefeliciteerd!’

Er vroeg bij zijn
Vroege Interventie en hoogspecialistische zorg. Dat klinkt bijna tegenstrijdig. Bij ‘er vroeg bij zijn’ denken we doorgaans aan laagdrempelige en algemene zorg, niet aan hoogspecialistische ggz. Maar de puberteit en jongvolwassenheid vormen een springplank voor de ontwikkeling van verstandelijke, sociale en emotionele vaardigheden die jongeren nodig hebben voor hun verdere toekomst. En het zijn ook de fases waarin psychische problemen kunnen ontstaan. Jongeren met ernstige problemen kunnen vaak minder goed vaardigheden aanleren. Zeker in tijden van lange wachttijden – waarin veel jongeren tussen wal en schip terecht dreigen te komen – wil HYPE bijdragen aan hoogspecialistische diagnostiek en behandeling voor jongeren met kenmerken van borderline.

Kennis delen
We behandelen de verschillende aandoeningen vanuit een psychotherapeutisch onderbouwd model. En we sluiten aan bij de relationele gevoeligheden van jongeren. Zo helpen we hen om hun functioneren te verbeteren en de vaardigheden te leren die zij nodig hebben voor hun verdere toekomst. We willen onze kennis en onderzoeksresultaten graag delen. Om zo de meest actuele inzichten beschikbaar te maken voor de brede ggz. Daardoor kunnen we jongeren in de toekomst nog beter helpen.

Christel Hessels: ‘Ik ben heel trots om met een bevlogen team van behandelaars, onderzoekers én onze jongeren deze erkenning te krijgen. Met dit keurmerk TOPGGz voelen wij ons gesteund om dit in de toekomst nog beter te doen. We bedanken alle cliënten en hun naasten voor hun vertrouwen, hun waardevolle input en hun actieve rol bij innovatie en onderzoek binnen ons programma! Daarnaast bedanken we alle interne en externe collega’s voor hun betrokkenheid bij HYPE en vroege interventie.’

Meer informatie: https://fornhese.ggzcentraal.nl/hoe-eerder-je-erbij-bent-hoe-beter/