In de regio Zuid-Oost Utrecht werken we voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar uit Bunnik, de Bilt, Utrechtse Heuvelrug (Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg), Wijk bij Duurstede en Zeist.

Onze locaties zijn in Amersfoort: Amersfoort LagewegAmersfoort Westsingel

Wij bieden poliklinische diagnostiek en behandeling voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar uit de regio Zuid Oost Utrecht. Voor de regio Zuid-Oost Utrecht, Eemland en FoodValley bieden we deeltijdbehandeling aan voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Deze deeltijdbehandeling bieden wij aan op één locatie in Amersfoort aan de Lageweg. In de deeltijdbehandeling hebben wij behandeling voor de leeftijdsgroepen 6-11 jaar, 11-14 jaar en 14-18 jaar.

Contact

Locatie Lageweg >>
Lageweg 8
3815 VG Amersfoort
Telefoon
Deeltijd 6-11: 06-12955676
Deeltijd 11-14: 06-13363606
Deeltijd 14-18: 06-20481655

Westsingel 41
3811 BB Amersfoort
Telefoon 033 4603500
Zorgadministratiefornheseamersfoort@ggzcentraal.nl

Behandeling

We werken in een team dat bestaat uit systeemtherapeuten, sociotherapeuten, een kinder- en jeugdpsychiater, een klinisch psycholoog, een pedagoog, Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling (IPG) behandelaren en vaktherapeuten.

We bieden in onze regio verschillende behandelingen aan voor kinderen en jongeren en hun ouders/verzorgers. Als we weten wat er precies aan de hand is stemmen we de juiste behandeling samen daarop af.

Voor de poli in de regio Zuid-Oost Utrecht bieden wij diagnostiek en behandeling. Het grootste deel van onze behandelingen is ambulant. Dat betekent dat je gewoon naar school gaat, als dat lukt en/of thuis woont. Voor de behandeling spreken we dan af op onze locatie in Amersfoort.

Is deze vorm van behandeling niet voldoende? Dan hebben we ook de mogelijkheid voor deeltijdbehandeling in Amersfoort. De behandeling die wij bieden is doorgaans op locatie Lageweg en de Westsingel.

Kinderen en jongeren vanaf 6 jaar met ernstige problemen en hun gezinnen kunnen bij ons terecht. Wij hebben wel altijd een verwijzing nodig.

Je wordt door je huisarts, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of bijvoorbeeld het wijkteam naar ons verwezen. Ook kan MetMaya – een overkoepelende organisatie waar verschillende zorginstellingen onder vallen – jou naar ons verwijzen. Wij kijken dan of jouw aanmelding bij ons op de juiste plek is. Als dat zo is, nodigen wij jou samen met je ouders/verzorgers uit voor een eerste gesprek: de intake.

Het eerste gesprek (de intake) duurt ongeveer 60-90 minuten. We starten de intake vaak samen met jou en je ouders/verzorgers, zodat we met elkaar kunnen uitzoeken waarom je bij ons bent aangemeld en wat jullie vraag aan ons is.

Tijdens het gesprek splitsen we ook nog even op, zodat jij en je ouders apart van elkaar de ruimte krijgen om vragen die jullie aan ons hebben verder toe te lichten.

Daarna overleggen wij als behandelaren met elkaar. Jullie kunnen dan kort in de wachtruimte wachten, zodat we jullie aan het eind van de intake alvast kunnen vertellen wat ons vervolgplan is. Dat vervolg kan bestaan uit verder onderzoek (diagnostiek), meteen starten van behandeling of een combinatie van die twee.