In de regio Gooi en Vechtstreek werken we voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar uit Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren.

Onze locatie is te vinden in de Rembrandthof in Hilversum

Ons team

We stellen hier graag ons team voor. Daaronder geven we informatie over ons uitgebreide behandelaanbod. Alle onze behandelingen zijn ambulant. Dat betekent dat je gewoon naar school gaat – als dat lukt – en thuis woont. Voor de behandeling spreken we dan af op onze locatie in Hilversum of thuis als dat nodig is. Is deze vorm van behandeling niet voldoende? Dan hebben we ook de mogelijkheid voor een opname in een kliniek. Deze kliniek ligt in Almere.

Contact

Laan van de Heelmeesters 2
1211 MS Hilversum
Postbus 1232
1300 BE Almere
Telefoon 036 5383250 (receptie Fornhese)
E-mail: fornheseflevoland-hilversum@ggzcentraal.nl

Behandeling

We bieden in de regio Gooi en Vechtstreek verschillende behandelingen aan voor kinderen en jongeren en hun ouders/verzorgers. Als we weten wat er precies aan de hand is stemmen we de juiste behandeling samen daarop af.

Je kunt hieronder lezen wat we doen, voor wie, hoe vaak en hoe lang het gemiddeld duurt. Dat hebben we ingedeeld op veel voorkomende klachten bij kinderen en jongeren.

Herken je jezelf in een of meer van de volgende klachten?

Dan kun je per klacht lezen welke behandeling wij daarbij kunnen aanbieden.

Ben je vaak somber, heb je weinig plezier en trek je je vaak terug? Dan kan het zijn dat je een depressie hebt. Een depressie ontstaat vaak doordat de dingen die je hebt meegemaakt of de spanningen die je ervaart van school of je thuissituatie te zwaar voor je zijn. Je kunt het zien als dat je door het ijs zakt en somber wordt.

Ons behandelaanbod hierbij

Ben je vaak boos en heb je er een hekel aan als anderen de baas over jou zijn. Heb je moeite om te luisteren naar regels? Of misschien gedrag vertoont dat schade doet aan anderen? Dan kan het zijn dat je een gedragsstoornis hebt of een ‘oppositioneel-opstandige gedragsstoornis’.

Ons behandelaanbod hierbij

Ben je overmatig angstig en pieker je veel, waardoor het niet meer lukt om te doen wat je wil? Of heb je last van paniekaanvallen? Dan kan het zijn dat je een angststoornis hebt.

Ons behandelaanbod hierbij

Heb jij aanhoudende lichamelijke klachten, waar de dokter niet voldoende verklaring voor heeft? Dat kan veel gevolgen hebben voor jouw leven. Het leren omgaan met die gevolgen kan je helpen om je leven weer op de rit te krijgen.

Ons behandelaanbod hierbij

Moet jij van jezelf steeds dezelfde handelingen herhalen omdat je bang bent dat iets je zal overkomen of dat er iets niet goed gaat? Dan kan het zijn dat je een dwangstoornis hebt.

Ons behandelaanbod hierbij

Heb jij moeite met sociale contacten, hou je niet van veranderingen en kan je moeilijk met prikkels omgaan? Mogelijk is er sprake van Autisme.

Ons behandelaanbod hierbij

Schiet jij van het ene gevoel in het andere gevoel, waarbij je de gevoelens niet meer goed onder controle hebt? En wisselt daarbij hoe je over jezelf denkt en ben je bijvoorbeeld wantrouwend naar anderen of bang dat anderen je verlaten? Dan kan het zijn dat je een persoonlijkheidsstoornis hebt. Sommige jongeren die bij ons in behandeling zijn die hebben kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis. Dat noemen we een bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling. Wij helpen jou om jouw ontwikkeling weer bij te sturen zodat je beter over jezelf kan voelen en ook je emoties beter onder controle hebt. Het vertrouwen wat je hebt in andere mensen zal ook verbeteren. Wij hebben het volgende behandelaanbod.

Ons behandelaanbod hierbij

Heb je moeite met concentreren, ben je vaak druk of impulsief? Dan kan het zijn dat jouw klachten passen bij AD(H)D. Je kan door je klachten bijvoorbeeld moeilijk opletten op school of je komt in de problemen doordat je eerst doet voordat je erover nadenkt. We kunnen jou op verschillende manieren helpen.

Ons behandelaanbod hierbij

Sommige kinderen of jongeren kunnen dingen gaan horen of zien die er niet zijn. Het kan bv. een stem zijn die je hoort. die kan van jezelf zijn of hij kan van buiten jou komen. Dit geeft vaak veel angst. Vaak helpt het om meer te leren over je klachten en vaardigheden te krijgen om er mee om te gaan.

Ons behandelaanbod hierbij

Heb je problemen met eten, bijvoorbeeld opeens heel veel eten of juist veel te weinig, dan kan het zijn dat je een eetstoornis hebt, zoals AN of Bulimia. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk bij het ontstaan hier mee aan de slag te gaan. Ook zijn er mensen met ervaring met eetstoornissen die jou hierbij kunnen helpen.

Ons behandelaanbod hierbij

Heb jij last van het maken van bewegingen of geluiden die je niet onder controle hebt? Dan kan het zijn dat je last hebt van een ticstoornis of Gilles de la Tourette. Tics kunnen bestaan uit bv. het ongewild knipperen met de ogen of het schrapen van de keel of het trekken met de mond. Maar het kan ook zijn dat je een arm of een been plotseling beweegt. Sommige mensen roepen woorden, dat ken je misschien van tv, maar is wel zeldzaam.

Ons behandelaanbod hierbij

Heb jij nare ervaringen gehad waar je nog veel aan moet terugdenken, ook als je dat niet wil? Dan kan het zijn dat je een PTSS hebt (post-traumatische stress stoornis). Als je een PTSS hebt is het vaak nog moeilijk om je goed te concentreren op je schoolwerk of je kan prikkelbaar zijn.

Ons behandelaanbod hierbij